AGRA, 52. međunarodni poljoprivredni sajam, najveći te vrste u Sloveniji i regiji 4 susjedne države, će se održati od subote, 23. do četvrtka 28.  8. 2014. Na spoju Slovenije s Austrijom, Hrvatskom i Mađarskom, sajam će obilježiti Međunarodnu godinu obitelji i Međunarodnu godinu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Širit će nove tehnologije i znanja za okolišu i čovjeku prilagođenu proizvodnju i ponudu hrane te će nuditi u degustaciji i prodaji najbolje prehrambene proizvode i pića. Međunarodno poslovanje, zanimljive prezentacije, aktualni stručni susreti, izložbe životinja i uzoraka nasada će popratiti veseli društveni događaj za sve generacije i degustacije za svaki zahtjevni ukus.

Sajam AGRA će predstaviti vrhunske dosege s područja poljoprivredne mehanizacije, šumarske opreme, vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, sjemenja i presadnica, sredstava za dohranu i zaštitu bilja, za prehranu i zaštitu životinja, za dizanje prirodne rodnosti tala i otpornosti životinja, stočne hrane, opremu za proizvodnju i pripremu hrane, eko hrane, vina iz klasičnog i ekološko proizvedenog grožđa, naprava za prikupljanje i uporabu energije iz obnovljivih izvora … Nudit će prehrambene proizvode i pića, nagrađene na međunarodnim ocjenjivanjima kvalitete pod okriljem sajma, najbolje proizvode prehrambeno-prerađivačke industrije te odlične proizvode i prerađevine slovenskih gospodarstava.

Sajam AGRA 2014, uz komercijalne izlagače, suoblikuju najistaknutije vladine, komorske i strukovne institucije. Ministarstvo poljoprivrede i okoliša RS će se predstaviti stručnim skupovima, prezentacijama aktivnosti i mjera, savjetovanjima, okruglim stolovima i susretima na međunarodnom nivou. Pod okriljem Ministarstva će nastupiti i parkovi prirode Slovenije te institucije poljoprivrednog obrazovanja s prikazom profesija, proizvoda i prerađevina učenika i studenata.

Poljoprivredno-šumarska komora Slovenije priprema više stručnih susreta i dodjeljivanje raznih priznanja, stručno vođenje kroz izložbu svinja, individualna stručna savjetovanja za posjetitelje, predstavljanje udruženja s kojima sudjeluje te predstavljanje svojih aktualnih projekata i partnerstava. Na sajmu AGRA 2014 će se održavati i promocije u okviru prekograničnog projekta Zeleni krajolik. Na štandovima će se svakodnevno ugošćivati poljoprivrednici iz Slovenije i Hrvatske. Poljoprivrednici će predstavljati svoja gospodarstva te pripremiti pokoju degustaciju svojih proizvoda.

Srdačno vas pozivamo u Radgonu!