Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaje u Narodnim novinama za Podmjere:
– 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva (operacija 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i operacija 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva)
– 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda (operacija 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima).

 

Pravilnici su dostupni na službenim mrežnim stranicama Narodnih novina (NN 7/15) i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (http://www.apprrr.hr/mjera-4—ulaganja-u-fizicku-imovinu-1040.aspx), a uz Pravilnike, na stranicama Agencije za plaćanja dostupna je i ostala dokumentacija vezana za Natječaj.
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 11. veljače do 10. travnja 2015.
Za objavljene natječaje na raspolaganju je sveukupno 640 milijuna kuna. Program sa svojih 16 mjera ima na raspolaganju 332 milijuna eura godišnje, odnosno 2,4 milijarde eura do 2020. godine