Razvojna agencija grada Čakovca provodi projekt pod nazivom ‘Implementacija marketinškog/promotivnog sustava za heterogene lokalne poljoprivredne proizvode i proizvode više kvalitete’ (skraćeni naziv: ‘Zeleni krajolik’).

U sklopu aktivnosti projekta, organizirano je sudjelovanje certificiranih eko proizvođača hrane iz Međimurja na sajmu ‘Pazi što jedeš’, koji se održao u Puli, 14. i 15.11.2014. godine. Sudjelovanje na sajmu je za Međimurske proizvođače hrane bilo bez naknade.

 

Manifestacija ‘Pazi što jedeš’ sastoji se od stručnih predavanja na temu tradicijske i ekološke prehrane, radionica tradicijske prehrane i sajamskog dijela. Na radnom dijelu sajma predstavljen je projekt Zeleni krajolik, dok su u sklopu sajamskog dijela posjetitelji sajma mogli kupiti ekološke proizvode direktno od samih proizvođača.

 

Iz Međimurja je tako bilo omogućeno sudjelovanje na sajmu za 10 proizvođača hrane.

Na sajmu su se tako predstavili:

OPG Hranjec koji nudi buternut tikve, hokaido tikve te slatki namaz od buternut tikvi (Slatkić Tikvić), OPG Branilović sa sušenim voćem i biljem te biljnim jastucima i tabureima,  OPG Posel, Senčar i Gorupić koji proizvode češnjak i povrće, OPG Šegović, Lovrec, Sabol i Turk ponudili su povrće i žitarice i proizvode od žitarica te  OPG Režek sa aronijom.

5 9 12 13