Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je poziv za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“.

Opći cilj poziva je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Specifični cilj je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Ciljne skupine poziva su učenici s teškoćama u razvoju koji su uključeni u osnovnoškolske i srednjoškolske programe odgoja i obrazovanja koje svladavaju, ali imaju teškoće koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoćnika/stručnog komunikacijskog posrednika u nastavi.

Okvirni maksimalni iznosi financiranja:

  1. Do 8.000.000,00 kn za sve osnivače osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti) izuzev gradova i županija navedenih u točki 2. i 3.
  2. Do 10.000.000,00 kn za Osječko-baranjsku, Splitsko-dalmatinsku, Primorsko-goransku, Međimursku i Zagrebačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku, Krapinsko-zagorsku, Sisačko-moslavačku, Varaždinsku, Vukovarsko-srijemsku županiju te za gradove Osijek, Rijeka Split, Velika Gorica kao osnivače osnovnih i srednjih škola
  3. Do 20.000.000,00 kn za Grad Zagreb kao osnivača osnovnih i srednjih škola

Sufinanciranje projekta:

5% – gradovi/županije čiji je indeks razvijenosti ispod 75% prosjeka RH
8% – gradovi/županije čiji je indeks razvijenosti između 75 i 100% prosjeka RH
15% – gradovi/županije čiji je indeks razvijenosti između 100 i 125% prosjeka RH
20% – gradovi/županije čiji je indeks razvijenosti veći od 125% prosjeka RH

INFORMATIVNA RADIONICA poziva održat će se 26. 6. 2017. s početkom u 9.30 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (Konferencijska dvorana – prizemlje), Donje Svetice 38, Zagreb.

Prijaviti se možete putem PRIJAVNOG OBRASCA do 21. 6. 2017.

Više informacija i dokumentaciju možete pronaći OVDJE.