Program transnacionalne suradnje Interreg MEDITERAN 2014. -2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru drugoga poziva na dostavu modularnih projektnih prijedloga.

Detaljne uvjete i rokove za 2. poziv na dostavu modularnih projektnih prijedloga možete pronaći na programskoj web stranici: http://interreg-med.eu/en/2nd-call-for-modular-projects-is-open/. Kako bi izradili kvalitetne projektne prijedloge, neophodno je pročitati Program suradnje i sve relevantne programske dokumente koje možete preuzeti na sljedećoj poveznici: http://interreg-med.eu/en/open-calls/.

Projektni prijedlozi moraju biti dostavljeni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Interreg MED programa, SYNERGIE CTE. Svi potencijalni prijavitelji se pozivaju da pažljivo pročitaju pripadajući Programski priručnik – Vodič za SYNERGIE CTE (ovisno o vrsti projekta Vodič za modularne projekte ili Vodič za Integrirane projekte), kako bi lakše izradili projektni prijedlog kroz alat za praćenje.

Rokovi za dostavu projektnih prijedloga kao i prateće dokumentacije su sljedeći:

  • Prijavni obrazac mora biti poslan i potvrđen na SYNERGIE CTE do 31. ožujka 2017., u podne – 12.00h (GMT +1)
  • Učitavanje obaveznih priloga na SYNERGIE CTE mora biti završeno do 14. travnja 2017., u podne – 12.00h (GMT +1).

Također je moguće kontaktirati predstavnike nacionalnih kontaktnih točaka (kontakt podaci se mogu naći na sljedećoj poveznici: http://interreg-med.eu/en/national-information/) i Zajedničkog tajništva (info@INTERREG-med.eu / programme_med@regionpaca.com).

Do 2020. godine državama sudionicama bit će na raspolaganju 265 milijuna eura (ERDF+IPA) za transnacionalnu suradnju s ciljem jačanja kapaciteta za pametan i održiv rast, poticanja ekonomije s niskom razinom ugljika, razvoja energetske učinkovitosti, zaštite i promicanja prirodnih i kulturnih resursa mediteranskog područja te razvoja multilateralnih institucionalnih okvira kako bi se zajedničkim rješenjima odgovorilo na zajedničke izazove.

Izvor: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU